Autor: Blic, Novosti/Foto: Facebook

Novi Sad
26.11.2016.
14:31 > 15:24
Milica Vučenov (25) iz Sremskih Karlovaca preminula je nepuna tri dana nakon što je 20. novembra u Betaniji na svet donela zdravog dečaka, pošto joj je usled velike borbe stalo srce.
  • M

    28.11.2016 16:40
    14 sati?!
    Meni jako bode oči informacija da se žena za koju se znalo da ima srčanih problema i dijabetes poradjala 14 sati. Znam da je najlakše upirati prstom i okrivljavanje bilo koga nju neće vratiti njenoj deci, ali previše trudnica i porodilja zna kako je tamo. Svaka čast pojedincima, koji su pravi spas, ali svi znamo da svaka stvar koja bi možda pomogla trudnicama i porodiljama mora dodatno da se plati ili da se podnese gomila papirologije, kao što je carski rez, koji bi možda u ovom slučaju ublažio napore porodjaja koje je srce moralo da podnese. Tuga, tuga.
  • Brus Vilis

    28.11.2016 16:30
    105-0000408152508-83
    U svim tim prepucavanjima da li je luda ili hrabra, da li je znala za eventualne posledice ili nije, da li da tuže lekare ili ne - zaboravili ste na decu. Mislite li da su im sada najpotrebniji vaši saveti i kritike?
  • antibot

    28.11.2016 15:41
    Nisam znao da i lekari imaju botove .
  • covek

    28.11.2016 11:40
    Zasto bih ja kao pacijent uopste trebao da znam bilo sta o mom stanju . JA NISAM LEKAR . DUZNOST lekara je da mi to SAOPSTI zar ne ? To mu je POSAO zar ne ?
  • Podbarac

    28.11.2016 11:02
    Sačekajmo obdukciju...
    Da, imala je rižična oboljenja, ali ne i visoko rizična. Uz to nije umrla na porođaju, već tri dana posle. E sad zašto?
    Moguća objašnjenja su pogoršanje stanja zbog napora porođaja, ali i nešto sasvim drugo. Npr. beba je imala povišenu temperaturu - možda je u pitanju virusna infekcija (aka grip), koji je dokrajčio srčani mišić?
    Poznato je da se u bolnicama, nažalost zbog same prirode mesta, pojavljuju vrlo opasni patogeni i infekcije. Možda je u pitanju nešto sasvim nevezano sa srcem ili dijabetisom. Sačekajmo rezultate obdukcije.
  • B

    28.11.2016 10:10
    Re: Siroče
    Nisam mislila na vas i na vaš nick nego su pojedini baš u tekstu komentara navodili da su deca siročići.
  • Kako

    27.11.2016 17:11
    Da ne
    Dakle, ona je po komentarima kriva?! U bolnici si i moze da se desi da ne budu bas zainteresovani za Vas, da ne sidju kada treba, da menjaju izvestaje, a Kamenica ce to sve da pokrije.
    Lepo od komentatora...
  • Siroče

    27.11.2016 16:59
    Re: B
    Siroče je moje ime u komentarima, i nije se odnosilo na decu.
  • Da..

    27.11.2016 16:48
    Tuga. Saosecam. Ali...
    Kao prvo, otkuda vi znate da porodjaj nije trajao van bolnice toliko dugo i da se u zadnji cas stiglo u porodiliste!? Drugo, sigurno je trudnica bila pod velikom lupom obzirom na navedene rizike. A sto se tice svesti.. Nemam komentar.. Reci cu samo da sam se sticajem okolnosti nasla u sobi sa SESTOROTKOM, koja se potpisuje otiskom prsta, a posle sestog porodjaja NE ZNA koliko traje trudnoca.
  • B

    27.11.2016 15:45
    Saucesce
    Iskreno mi je zao ove zene. Ali moram da se osvrnem na to da je bolovala od ozbiljnih bolesti i po mom misljenju tolike trudnoce su ludost a ne hrabrost. Deca su sada bez majke ali ne bih se slozila sa nekim komentarima da su sirocad jer imaju oca ili neki smatraju da je otac nista. Siroce je dete bez oba roditelja. Jos jednom iskreno saucesce...
  • lakše je

    27.11.2016 11:41
    sms uplata je bolja i lakše je. Nemamo svi vremena a rado bi uplatili
  • Siroče

    27.11.2016 09:56

    Saosećam sa decom, jer sam se kao dete ostala bez majke. To koliko dece neko želi jeste lična stvar, ali neretko lične odluke postanu socijalni problem, čak i kada su oba roditelja živa.
    U njenom slučaju prva trudnoća joj se dogodila sa 16 godina (ima sina od 8 godina) kada je fizički i mentalno nespremna da donese razumnu odluku o rađanju. A i kasnije trudnoće, uz znanje da je srčani bolesnik i dijabetičar, po mom mišljenju nisu hrabrost, već neznanje, jer kolika je verovatnoća da neće preneti na neko od dece sklonost ka oboljenju. Mislim da društvo treba da poradi na svesti kod mladih kako bi se predupredili ovakvi tužni slučajevi.



  • mama022

    27.11.2016 09:40
    srecnica
    Zbog prirode posla cesto sam radila sistematske preglede, dakle bila sam zdrava.Onda dobijem preeklampsiju I beba I ja jeedva prezivimo. Bolnice , rehabiliracije...desila mi se druga trudnoca...nenadano , ali jedva sam je iznela, strah panika...Verujte nikada vise, treba znati kad stati. Tuga njene mladosti I njene dece, sto ce rasti bez majke.
  • Georgina

    27.11.2016 07:23
    Zasto
    14 sati trajao porodjaj.a srcani bolesnik.Zasto nije epiduralni carski rez uradjen bez ikakvog rizika i napora.
  • Rusofil_IQ0

    27.11.2016 00:23
    Das zivot za vecu socijalu, samo u srbistanu!
    Maniteme me prica da neko u besparici zeli 4to dete tek tako, vidi se da i ona i muz krpe kraj sa krajem jos slabo srce, gde im je glava!
  • pfff

    26.11.2016 23:34
    za advokata
    Ako je zena informisana o svim rizicima i posledicama ove trudnoce i porodjaja, bila je svesna svega. Ako nije potpisala nepristajanje na proceduru, to je opet administrativni propust a ne vitium artis i to je velika razlika. Ocigledno bi lekari vec u startu trebali posmatrati svakog pacijenta kao potencijalnu pretnju. Uostalom bas zbog slicnih Vama u zdravstvu je sve vise i vise administracije. Ovo vise i nije medicina. A kao advokat Vi to dobro znate, i bez obzira na to potencirate tuzbe i hajku na zdrav.radnike, samo radi licne koristi, u sta sam se mnogo puta uverio.
  • neko

    26.11.2016 21:41
    Zasto savetujete da suprug tuzi Betaniju? Odkud vi znate da joj niko nikada nije rekao da je trudnoca rizicna? Vi ste imali uvid u njene nalaze? Pa svi srcani bolesnici znaju rizike ...znaju da samo mogu da se sruse...Mozda je zena znala sve ali nije govorila muzu, mozda je vise od svega zelela da radja decu po svaku cenu....mi to nikada necemo znati...Sigurna sam ja joj je svaki lekar kod koga je isla govorio da je trudnoca rizicna. I svuda pise da je nekiko puta lezala u betaniji zbog secera...to je rizicna trudnoca da je normalna ne bi nekoliko puta u svakoj trudnoci lezala po nekoliko puta u bolnici...Jel su trebali da joj na silu rade abortuse svaki put kad se pojavi sa stomakom???
  • mišica

    26.11.2016 21:29
    Strašno i velika tragedija ali ostaje sumnja da je nasela na populistička blebetanja vlasti da će dobiti penziju, platu, dodatak ili već šta! Strašno je i što je posle prve trudnoće nisu upozorili na užasne posledice! Sada je pitanje šta s tolikom decom!? Pitanja je bezbroj ali najveća tragedija su tolika sirota deca!
  • Marija SP

    26.11.2016 21:00
    Rizičma trudnoća
    Sama trudnoća je mnogo veće opterećenje za srce od prirodnog porođaja, posebno drugog, trećeg i tako dalje. To koliko dece neko želi ili ne želi da ima je lična stvar i nema potrebe, a ni razloga tako nešto komentarisati. Ne razumem zašto lekari ovu trudnoću nisu okarakterisali kao trudnoću visokog rizika, uprkos ozbiljnim dijagnozama.
  • studnet

    26.11.2016 20:19
    Svi vi sto tvrdite da bi bila ziva da je uradjen carski rez ste specijalisti ginekolgije, anestezije, kardiologije? Samo pitam...Pa sa takvim srcem i operativnim rizikom jedna da bi operaciju slepog creva prezivela...a kamoli tolike trudnoce i porodjaje zaredom...nazalost...
  • Sloboda

    26.11.2016 19:34
    na verujem.....
    Kako bolesna žena imala 4 prirodna porođaja?
    Imala je dijagnozu i na 1.,2.,3. i 4.porođaju. Kako je preživela prva 3 porođaja,.....
    Zašto joj nije rađen carski rez,....14 sati se porađala, a imala zdravstveni problem?
    Kako muž kaže,....... nisu znali da je rizična trudnoća.
    Da je ženi urađen carski rez,sigurno bi bila živa.
    Znam, kako su stručni i kako porađaju,.....
    Samo zidovi Betanije znaju istinu.
  • @hana

    26.11.2016 19:33
    Ne, ne poradja se iskljucivo carskim rezom. Carski rez je za neka kardioloska oboljenja visestruko veci rizik od normalnog porodjaja. A da, prorodjaji traju i po nekoliko sati...Od prvog bola do samog porodjaja prodje i po 24 sata i to je sve uobicajeno...Svjedno, uzasno potresna prica...
  • advokat

    26.11.2016 19:17
    za pfff
    AKO su joj sve rizike objasnili i upozorili te predložili carski rez, a ona to odbila, da li su joj poturili pod nos da ona to i svojeručno potpiše? Kanda su ovaj put propustili. Lično mislim da su verovali kad je tri puta iznela normalno trudnoću i porođaj da će tako biti i četvrti. Pogrešili su. Iskreno saučešće neutešnoj porodici.
  • Za pff

    26.11.2016 19:14
    Hm
    Vidi se da branite kolege. Hocemo pismeni dokaz da joj je predoceno. Znate:'Pacijentkinji saopsteni rizici i ona ovim potpisom dokazuje da je razumela'.' Ili slicno.
  • Autonomaš

    26.11.2016 19:07
    Tuži Betaniju...
    i obazbedi bar minimum finansijski svoju siročad. Budi svestan, kada bi postigao da svako dete dobije u odšteti po stan od smrti svoje majke oni će i dalje biti siročad. Kriva je Betanija. Roditelji nisu morali znati da je trudnoća rizična. To su morali znati lekari, a očito da nisu. Primi najiskrenije saučešće, a ko se pojavi negde vaša adresa pomoći ću šta mogu.
  • pfff

    26.11.2016 17:45
    Apsolutno sam siguran da su dobili sva potrebna obavestenja vezana za rizike, sto se nikako ne propusta zbog slucajeva slicnim ovom. Maternalni mortalitet je realnost, i u razvijenim zemljama, desava se. Lekari nisu bogovi, da spasu sto se ne moze spasiti.
  • hana

    26.11.2016 17:25
    kgd
    Zasto se zena sa bolesnim srcem poradjala prirodno i to 14 sati?! To ocigledno nije uobicajeno kod drugog, treceg i ostalih porodjaja tj.znaci da nesto nije stimalo.
    Da li je carski privilegija onih koji plate, jer se na njega ide u nekim slucajevima za mnogo smesne stvari, a za ovo ne?
  • Mara

    26.11.2016 17:13
    Samo pitam???
    Ali zar se sa dijabetesom i srcanim oboljenjem ne poradja iskljucivo carskim rezom, a ne prirodnim putem i to jos 14 sati?! A za tri skoro uzastopne trudnoce nemam komentar. Sve i da nemas nikakve zdravstvene probleme :(
  • mama

    26.11.2016 15:56
    Trudnoce jedne za drugom s bolesnim srcem....srce nije izdrzalo...sirota draga deca...Moje saucesce, drago mi je da se dobri ljudi organizuju za pomoc, sigurno ce im dobro doci...Tuzno...
  • neko

    26.11.2016 15:54
    Pocinjem sve vise da sumnjam u znanje nasih lekara. Iskreno saucesce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna